Борба с плевелите в зеленчукови лехи

плевели в лехите За да се отървете от плевелите в зеленчукови лехи, могат да се използват химикали. Плевелите са много упорити растения, чиято коренова система може да се развие до дълбочина на почвата до 2 м. Семената на плевелите остават жизнеспособни в продължение на шест години и дори могат да покълнат на куп компост. Издънките на плевелите се появяват две седмици по-рано от издънките на реколтата. Няма да е възможно напълно да се отървете от плевелите през лятната вила, но можете да намалите броя им.

Борба с младите плевели

По-добре е да се борите с младите плевели, тъй като кореновата им система не е достатъчно развита, за да издържи на плевелите. Можете също така да отрежете зелената маса на плевелите Плоският нож на Фокин... Неразвитата коренова система на млад плевел няма да може да даде нов растеж. Корените на вредното растение ще изгният и ще се превърнат в отличен тор за млади тикви или други зеленчукови култури. По този начин можете да се справите с кисели, млади глухарчета или други малки плевели.

Не можете да плевите, например, житна трева или жълтурчета. Дори малка част от корена ще отгледа нов плевел с развита коренова система.

Високата плътност на плевелите в градинското легло ще изтощи почвата и ще предотврати развитието на културни растения. Такива устойчиви плевели трябва да се контролират само с химикали.

Борба с устойчиви плевели

Ако в градината ви са засадени културни растения и край тях започват да се излюпват кълнове от плевели, трябва да се борите с тях с помощта на хербициди. Изрежете дъното на пластмасовата бутилка и покрийте с нея младите растения на култивираните растения. Това ще предпази зеленчуците и билките от химикали.

Използвайте тъмни пластмасови бутилки, за да предотвратите избледняване на слънцето.

Когато култивираните растения са покрити, химическата обработка може да започне. Бързодействащи химикали като Roundup се използват за унищожаване на плевелите. Roundup е хербицид, който продължава два дни. Той унищожава както зелената маса, така и кореновата система на плевелите.

Следвайте инструкциите за употреба и ясна дозировка на този хербицид, в противен случай съществува риск от увреждане на кореновата система на култивираните растения. Дозировката за всеки вид плевели е посочена на опаковката на препарата.

След като обработите градината с химикал, изчакайте три дни и отстранете изсъхналите плевели. През това време действието на хербицида ще приключи. Културните растения могат да се поливат.

Градина

Къща

Оборудване