Да кажем не на дивия овес и другите плевели върху пшеницата - използваме хербицида Eraser Extra

Кажете ми кога мога да използвам хербицида Eraser Extra върху зимна пшеница? Миналата година районът, в който се е засявала пшеница преди зимата, се отличава с голям брой плевели. Не са го обработили за сеитба, а сега полето вече е зелено. Мога ли да го напръскам с този хербицид, няма ли да навреди на самата култура?

гума за хербициди екстра При отглеждането на каквито и да е култури, плевелите са едни от най-големите врагове, които бързо растат и заглушават насажденията. И ако обикновен градинар се справи с тях с помощта на редовно плевене и мотика, то в полетата този проблем има съвсем различен мащаб. Тук ще ви трябват по-ефективни и специални средства, най-доброто от които е хербицидът Eraser Extra. Бързо влиза в сила и напълно унищожава плевелите. И също така поради своя състав е абсолютно безвреден за култивираните растения.

Хербициден ластик Екстра - състав и принцип на действие

гума екстра

Лекарството се използва в борбата срещу житни плевели. Основните му компоненти са феноксапроп-Р-етил и антидотът клохинтосет-мексил. Хербицидът е системен. Той бързо прониква в листата на плевелите, причинявайки хлорозни петна, разпространява се през тъканите и се натрупва в точките на растеж. В резултат на това клетъчните мембрани престават да се образуват в тях, което води до пълна смърт. Ефектът от обработката с хербициди се забелязва в рамките на един ден, а след 10 дни плевелите загиват напълно. В същото време, благодарение на антидота, активното вещество, което е паднало върху културните култури, се превръща в неутрални метаболити. Следователно хербицидът няма отрицателен ефект върху тях.

Третираните с хербициди култури растат свободно без нежелани съседи в продължение на месец. Докато се появи втората вълна от плевели, лекарството вече няма разрушителен ефект върху тях. Тъй като обаче пшеницата по това време има време да нарасне и да расте добре, плевелите не са опасни за нея.

Къде и срещу кои плевели се прилага хербицидът

плевели върху пшеницаEraser Extra е предназначен за борба с едногодишните плевели по зърнени култури: зимна и пролетна пшеница, ечемик. Той ефективно унищожава много видове, а именно:

  • див овес;
  • пилешко, космати и плевелни просо;
  • кръв от crabgrass;
  • многоцветна плява;
  • синя трева;
  • дива лисича опашка и метла;
  • канарче и други.

Как да използвам Eraser Extra за унищожаване на плевели

третиране на пшеница от плевели с хербицидиВремето за използване на селективен хербицид зависи само от фазата на развитие на самите плевели. Зърнените култури са устойчиви на неговите ефекти. Културите обикновено се култивират, след като изчакат плевелите да образуват двойка истински листа. Обработката може да се извърши по-късно, когато те са храстовидни. Най-важното е да изчакате масови издънки, тъй като работният разтвор трябва да попадне върху листата. Консумацията на хербициди е от 100 l / ha при използване на земни пръскачки.

Преглед на хербицидите

Градина

Къща

Оборудване