Избирайки вашата рецепта и вкус - туршия за мариновани гъби

Кажете ми как да направя туршия за мариновани гъби? През есента ходихме няколко пъти да си починем сред природата и събрахме масло и редици с люлякови крака. Тъй като нямах нито свободно време, нито празни контейнери, просто ги сварих и прибрах във фризера. И с радост забравих за тях. Спомнихме си онзи ден, когато обсъждахме с дъщеря ни какво да подготвим за честването на годишнината на дядо ни. В края на краищата можете да мариновате замразени гъби и какъв вид туршия е по-добър за тях?

туршия за мариновани гъби Основата на всеки гъбен препарат, независимо дали е консервация за зимата или незабавно ястие, е саламурата. Всяка домакиня има своя собствена любима рецепта: някой използва минимум подправки, докато други обичат да правят гъбите по-остри и по-ароматни. Във всеки случай туршията за мариновани гъби съдържа минималния основен комплект. Това са захар, сол и оцет, а от подправките - зърна черен пипер и лаврушка. Всички други варианти на саламура запазват тези основни съставки. Само техните пропорции се променят, а списъкът с подправки се разширява в зависимост от това какъв вкус искате да получите в края.

Почти всички сортове гъби се варят предварително отделно. Някои видове дори два пъти, не забравяйте да източите водата. И едва тогава те се комбинират със саламура.

Туршия от мариновани гъби - класическа рецепта

класическа рецепта за марината от гъби

С тази саламура можете да мариновате и съберете всякакви гъби за зимата, от шампиньони до горски лисички и манатарки. За да направите това, имате нужда от 1 литър вода и минималното количество съставки:

 • от подправки - само 3 лаврушки и дузина зърна черен пипер;
 • захар - 50 г;
 • малко повече сол - 60 г;
 • оцет (9%) - 90 мл.

Варете маринатата за няколко минути, за да се разтворят всички разхлабени компоненти. След това добавете гъбите, ври още минута. Подредете в стерилизирани буркани и навийте на руло.

Моментални гъби

незабавни гъбиАко трябва бързо да приготвите вкусни гъби, напълнете ги с тази марината:

 • 150 мл вода;
 • 30 г сол;
 • 70 мл оцет (винено бяло);
 • 3 лаврушки;
 • 10 зърна черен пипер.

Ако искате, можете да добавите още няколко клонки мащерка и 5-7 пъпки карамфил. Сварете гъбите в маринатата, оставете ги да се охладят и охладете за един ден.

Корейски гъби

гъби на корейскиДомашните гъби не се различават от шампиньоникоито се продават в магазина. И се оказват толкова вкусни, колкото корейското ястие.

За да го подготвите:

 1. Измийте гъбите. Ако е необходимо, разрежете големи екземпляри наполовина, така че да се мариноват по-добре.
 2. Изсипете 60 мл растително масло в дълбок съд (котел).
 3. Добавете 1 нарязан чили, 2 лаврушки, 6 кайма скилидки чесън.
 4. Също така изпратете тук ситно нарязани зеленчуци (магданоз с копър в размер на 50 г).
 5. Сол (20 г), изсипете 2 супени лъжици. л. соев сос и 80 мл ябълков оцет.
 6. Когато сместа заври, добавете суровите гъби, варете една минута.

Универсална марината за всички гъби

Градина

Къща

Оборудване