Внимание - маринованите гъби станаха мътни, какво да правим с тях и можете ли да ядете

Помощ, маринованите гъби станаха мътни, можете ли да направите нещо с тях? Навих много гъби, белите са нормални, прозрачни и саламурата във фурункулите стана мътна. Приготвих ги по една рецепта, тествана през годините, нищо не разбирам какво се е случило. Греша само на некачествени корици, защото тогава те свършиха и синът ми изтича в магазина за нови. Жалко да го изхвърля, вложих толкова много работа, може би все пак можете да спасите моите гъби?

маринованите гъби станаха мътни Със сигурност поне веднъж сте имали ситуация, когато консерва с консервация изведнъж е загубила първоначалния си цвят. И ако в случай на мариновани домати и краставици все още можете да се опитате да ги превърнете в кисели краставички, тогава с гъби това "число" няма да работи. Ако вашите мариновани гъби са мътни, приемете този въпрос много отговорно. Дори годни за консумация видове могат да навредят на тялото ни, ако не са правилно подготвени. А отравянето от гъби се случва много по-често, отколкото от консервирани зеленчуци.

Спазваме рецептата и правилата, така че гъбите да са с високо качество и да се съхраняват добре

как да мариноваме гъби

За да защитите себе си и опазването си, направете го правилно и не пренебрегвайте следните правила:

  1. "Обработвайте" гъбите веднага след прибиране на реколтата. Можете да ги съхранявате след рязане за не повече от един ден и почистени и дори 3-4 часа. По-добре е да се вари и замразява, отколкото да се готви "забавяне".
  2. Почистете добре и изплакнете няколко пъти преди готвене. Земните и растителни остатъци се придържат към краката и шапките. Ако попаднат в буркана, той няма да стои дълго.
  3. Когато накисвате, не забравяйте да сменяте водата на всеки 3 часа, в противен случай гъбите ще вкиснат още на този етап.
  4. Стерилизирайте буркани и капаци.
  5. Не прекалявайте с лука - той помага за ферментацията. И не пестете с оцет, киселата среда не е по вкуса на патогенните бактерии.
  6. За подготовка за зимата (дългосрочно съхранение) допълнително стерилизирайте вече напълнените с гъби буркани.
  7. Съхранявайте гъбите при температура не по-висока от 3 ° C под найлонови капаци за не повече от 3 месеца. Препоръчително е заготовките да се навиват с метални капаци в рамките на една година.

И още един важен момент - гответе всеки вид поотделно. Меките и меките гъби имат различно време за готвене. Например, гъбите гъби се готвят по-бързо от гъбички... Между другото, последните са способни да оцветят някои видове, като масло, в тъмен цвят.

Маринованите гъби са мътни - какво да правя

какво да правя, ако гъбите станат мътниВсичко зависи от това кога сте открили проблема. Ако саламурата се е разпенила в буркани, които са само няколко дни от момента на приготвяне, тогава все още е възможно да се коригира ситуацията. За толкова кратко време нищо не се е случило с гъбите. Така че бързо отворете бурканите и извадете гъбите. Не забравяйте да ги отделите не само от старата марината, но също така изберете билки, лук или каквито и да е други съставки, които сте добавили. Сега варете гъбите два пъти за пет минути, като смените водата. И напълнете със свеж саламура.

Друг е въпросът дали маринатата е станала мътна още по време на съхранението. Бурканчета с подути капаци са особено опасни. Те могат да съдържат бактерии, които водят до хранително отравяне и ботулизъм. И дори лекарите не винаги могат да спасят от това. Затова в никакъв случай не използвайте такива гъби, а ги изхвърлете без съжаление.

Контролиране на растежа на мухъл при осоляване на гъби

Градина

Къща

Оборудване