Косачка за трева Viking - достоен избор на надеждно оборудване

косачка за трева viking Сред известните марки градинско оборудване косачката Viking не е загубена. Неговата обтекаема форма, младо зелено тяло и елегантен ловец на трева привличат вниманието. По-късно ще разберете, че тази немска компания сглобява модела в Австрия, потвърждавайки немското качество. Осем серии, 40 модела косачки за трева - богат избор, от ръчни асистенти до роботи.

Защо косачките за трева Viking са привлекателни

лесен за работа

Потребителят донесе новото оборудване на работното място, прочете ясните инструкции, настрои механизма и стартира устройството. Няма значение дали е ръчна ротационна косачка, електрически или бензинов модел - той веднага ще се покаже:

 • опростен, пряк контрол;
 • красив дизайн и удобна сгъваема дръжка;
 • нисък шум;
 • големи гофрирани колела, минимално увреждащи тревата;
 • голям колектор.

Дори ръчните ротационни косачки са по-удобни и ефективни от косата или сърпа. Гамата от модели включва електрически косачки за трева Viking, самоходни и несамоходни бензинови модели с надежден американски двигател Briggs. Всички култиватори имат здрав корпус, отличен нож, изработен от специална стомана. Последната серия е представена от робот, който е включен в работата дистанционно.

За дълготрайна безпроблемна работа на косачката е необходимо да се спазват условията на работа, особено изискването за почистване на компонентите в края на работата. Това ще предотврати корозивно износване на палубата. Двигателят е с въздушно охлаждане, със запушени ребра, той ще прегрее и ще се повреди.

Политиката на компанията се основава на постулата, че висококачественото оборудване не може да бъде евтино. Цените на косачките за трева Viking не са поразителни, но ви карат да погледнете с уважение инструмента. Липсата на отрицателни отзиви потвърждава, че производителят си е свършил работата добросъвестно.

модел електрически викингВ гамата косачки за трева Viking ясните маркировки ще ви помогнат да разберете. Първата буква M означава косачка, E или B задвижване, електрическо или бензиново. Първото число е продуктовата серия, което означава характерните позиции за този тип инструменти. Броят от 2 цифри означава ширината на косене, само трябва да извадите 2. Общо има осем серии, последните 7,8 са само за професионална употреба.

И така, косачката за трева Viking MV 248 означава, че имаме несамоходна косачка за трева с бензиново задвижване за въртене на ножа и диаметър на рязане от 46 см, а 48 означава участъка от корпуса на палубата, който покрива ножа Цифрите могат да бъдат последвани от букви:

 • K - мотор на Kawasaki;
 • T - колела с един задвижващ етап, една скорост;
 • V-вариатор, плавен контрол на скоростта;
 • М - функция за мулчиране;
 • E - стартиран с ключ за запалване, без стартер;
 • S - ножът може да се включва и изключва независимо, независимо от двигателя.

бензинов викингПознавайки тези обозначения, можете независимо да разберете от марката какви функции е предоставил производителят за инструмента. Най-купуваната серия се счита за четвъртата, самоходни бензинови косачки Viking.

Серии 4-6 имат много общи неща. Регулирането на височината на косене има 7 позиции, зададени от лост с пружинен ограничител. Удобна дръжка, придружаваща самоходни превозни средства може да бъде отстрани, държейки дръжката. В същото време меката гума е приятна на допир и намалява вибрациите.

Тревосъбирачите са оборудвани с пълен индикатор, тревата плътно приляга в контейнера, докато отворите за въздух са насочени надолу и дрехите не са замърсени от прах.

Електрическият стартер ви позволява да стартирате двигателя чрез завъртане на ключа, работи на захранване от батерията.

Техническа документация и сервиз на косачки за трева

качествени ножовеНаскоро се случи сливане, компанията Viking престана да съществува, тя влезе в по-мощната асоциация Stihl, а сега сервизните центрове на Stihl обслужват и оборудването на Viking. Няма да е трудно да закупите резервни части за косачка за трева Viking. Собственият уебсайт на компанията предлага резервни части за всички модификации на оборудването. Независимо от факта, че продуктът е спрян от производство, частите за него са на склад или ще бъдат доставени в рамките на 3-5 дни. Но е важно, когато поръчвате единица, да знаете номера на модела, една серия се предлага в няколко нива на оборудване. Същото важи и за двигателя.

Косачките за трева Viking се произвеждат под собственото си име. Всяка продуктова единица има паспорт и ръководство за обслужване на руски език. В него подробно, с чертежи на отделни елементи, е дадена спецификация. Голям раздел е посветен на правилата за безопасност при работа с оборудване. Ръководството за косачка Viking предписва поддръжка на работните агрегати в съответствие с графика. Бензиновите модели се доставят с четиритактово сервизно ръководство. Важно е да използвате консумативите, препоръчани от инструкциите.

Особено внимание трябва да се обърне на използването на моторно масло Viking.

поддръжка на викингНякои типични неизправности могат да бъдат отстранени ръчно:

 1. Ако в бензинова косачка за трева Викингът се появи с нетипичен тътен, болтовете за закрепване бяха разхлабени. Необходимо е да се проверят и затегнат всички крепежни елементи, да се премахне луфта.
 2. Инструментът започна да вибрира и скача по време на работа, да проверява състоянието на ножовете и тяхната плътност.
 3. Косачката подсвирква - освободете ролката в аератора от летящия обект.
 4. Ако колелата спрат по време на работа, е време да смените колана.

Ако двигателят не стартира или спре, има гориво и смазка, тогава ще е необходима помощта на специалист.

Преди да съхранявате бензинови косачки Viking за зимата, цялото гориво от резервоара трябва да бъде изразходвано. Въздушният филтър също трябва да бъде заменен или почистен. Тогава двигателят ще започне лесно през пролетта.

Примери за косачки за трева Viking

Викинг 248Сред многото модели косачки за трева, помислете за самоходна и несамоходна машина. Те се различават по това, че при несамоходен модел мощността на двигателя е насочена към осигуряване на рязане. При самоходния модел до 30% от енергията се изразходва за движение на колелата. Във втория случай операторът просто държи дръжката, насочвайки устройството в желаната посока.

Косачката за трева Viking 248 лесно се справя с дебела трева. Специална дръжка на тялото ви позволява да регулирате височината на косене на тревата в 7 опции по време на шофиране. Тревата се събира в пластмасов съд с насочена въздушна струя. Големите набраздени колела с двойни лагери са стабилни и имат добро сцепление на земята. Корпусът на устройството е направен от ламарина. Обемът на пластмасовия ловец за трева е 55 литра. Мощност на двигателя 2,2 литра. с., тегло на инструмента 27 кг. Цената на модела е средно 26 хиляди рубли.

448 серияКосачката Viking 448 е оборудвана с по-мощен двигател от серия B&S 500 E, тъй като част от енергията се изразходва за задвижване. Предните колела са задвижвани, добре контролирани. Ширина на косене 46 см, този модел има функцията на мулчиране на почвата с нарязана трева. Седем позиции ви позволяват да регулирате среза 25-75 мм. Тялото е направено от полимер. Възможно е да се регулира скоростта на движение. Едностепенно задвижване на колелата. Мощност на двигателя 4 к.с. с., тежи косачка 26 кг. Цената на инструмента е 34-38 хиляди рубли.

Запознаване с косачка за трева Viking MV 248 - видео

Градина

Къща

Оборудване